Bokrecensioner: Värt att veta om språkstörning

Boken Värt att veta om språkstörning gavs ut i mars 2021 och handlar om språkutveckling, språkstörning och språklig tillgänglighet i förskolan. Den hör till serien Förskolepocket (Natur & Kultur) och är skriven tillsammans med min mentor och bästa forskarkollega Christina Reuterskiöld.

Nu har det kommit flera positiva recensioner vilket är väldigt roligt:

Här följer citat från ett urval (mina fetningar) - klicka på länkarna för att läsa hela recensionen:

Gunilla Essén, recensent för magasinet Modern Barndom:

Det centrala är pedagogernas förhållningssätt och i boken finns pedagogiska knep, metoder och strategier som kanske är välkända för många men här får de också ett varför – vilket syfte de har och varför de är bra.

(…)

Författarna står verkligen på barnens sida, de förenklar och förtydligar viktig kunskap och erfarenhet. Kunskap som, genom denna bok blir tillgänglig för många och på så sätt också kan göra skillnad för barnen.

Bibliotekstjänst, Lektör Therese Nordholm. (BTJ-häftet nr 31, 2021). Helhetsbetyg 4/5:

De beskrivna arbetssätten strävar efter att skapa en tillgänglig språkmiljö för barn med språkstörning och samtidigt fungera språkutvecklande för alla barn. Boken är mycket bra, lättläst och ger trots sitt lilla format många användbara strategier och modeller för arbete med språkstörning i förskolan

Specialpedagogik för alla (@specialpedagogik_for_alla på Insta)

Boken är lätt att ta till sig med den korta genomgång av teori och forskning och enkla tips på hur man kan stötta och anpassa vårt sätt att jobba med barn som har behov att få stöd i kommunikation. Vi tycker att boken även kan användas längre upp i åldrarna än förskoleåldern.

Boken reder ut endel ord och begrepp som språk/talförsening, språkstörning osv. Den tar även hål på en del myter om ämnet tex språkstörning och flerspråkighet.

En ”braochhabok” för vårdnadshavare och alla som jobbar med barn och kommunikation dvs ALLA barn!

Värt att veta om Språkstörning.jpg